Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat.~Khalifah Abdul Malik Bin Marwan~
RSS

ShoutMix chat widget

My Heartbeat

Followers

About Me

My photo
Muar, Johor Darul Takzim, Malaysia
Ahlan Wasahlan Ilaikum...Nama diberi Nurul Ain Binti Ramlan. Berasal dari Negeri Johor. Menetap di Qrts ILP Ledang Muar. Merupakan graduan dari Universiti Darul Iman Malaysia dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Syariah).Sudah berkahwin dengan insan bernama Muhamad Ridhzuan Bin Rosli pada 13 Mac 2010.

Thursday, December 6, 2012

Oh My Big Book...

Minggu lepas aku mendapat tugasan bagi subjek Bahasa Inggeris Komunikasi...Nk tau kne wt pe..Haha kne wat Big Book...memula 2 mmg xphm pe big book nie..bila pensyarah da bgtau rupanya kne adapt mana2 buku cerita then buat buku besar...

memula 2 rsa cm xsrnk jk, tp bila pk2 blik mcm srnk jk cz aku dpt wt pe yg aku nk...Mcm2 idea yg aku dpt nk wt big book nie...srnk sgt2...heheh aku pn cri 1 buku cerita yg manrik gmbarnya dan msti sesuai ngn student yg aku nk ajar...

seminggu gk aku kjekn big book 2 ngn mmber kesayangan aku...thanks to My Fren Nur Hamizah sbb sudi luangkn msa ko ngn akk ngn siapkn big book...I like it sgt2 cz idea kita seringkali sama...heheh..korang msti nk tgk hasilnya kan?? sebelum buku 2 di let go ke pensyarah, aku sempat snap dlu one by one page...Kalau xwat cm2 gerenti xde kenangan...Sanggup xtdo smpai pg wt big book 2...Tp hasilnya xnmpk pe2...

Muka Depan Buku Aku...Mmg nmpk bsr ckit sbb guna mounting board

Page Character & page 1

Page 2 & 3..Yg tepi 2 tmpt tnda buku...

Page 4 & 5

page 6 & 7

Page 8 & 9

Page 10 & 11

Page 12 & 13

Moral Story...bhgn yg wjib buat...

belakang kulit dpn...Yg wrna hitam cm rak buku sbb helaian buku yg dlm nie terjuntai ke bawah...

My biodata..Comel kn..Nie hasil kerja Miza..tp yg tmpal sticker bear 2 aku yg wt...

nmpk x pe yg aku 2lis..Cread By Nurul Ain, Miza, Naufal

Page Reflection...Wajib gk wt bg seorang guru mcm aku...

Kulit buku yg belakang

Yg nie page last...Kosong jk kn?? tp da isi sbnrnya..aku letak penulis buku..

So bagi sesapa yg nk wt big book blh r tgk cmne bukunye...sekurangnya ade pnduan cmne nk wt...Buku nie lebih berbentuk 3d sbb gmbo2 dlm nie sumanya aku timbulkan...Kalau korg tgk btl2 Korang akan prsn...

So semoga enjoy...Opppsss lupa plak, buku asal dlm bahasa melayu, aku terajin translate ke bahasa inggeris...Sbnrnya aku xjmpa buku dlm bi yg aku nk...haha...
Related Posts with Thumbnails