Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat.~Khalifah Abdul Malik Bin Marwan~
RSS

ShoutMix chat widget

My Heartbeat

Followers

About Me

My photo
Muar, Johor Darul Takzim, Malaysia
Ahlan Wasahlan Ilaikum...Nama diberi Nurul Ain Binti Ramlan. Berasal dari Negeri Johor. Menetap di Qrts ILP Ledang Muar. Merupakan graduan dari Universiti Darul Iman Malaysia dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Syariah).Sudah berkahwin dengan insan bernama Muhamad Ridhzuan Bin Rosli pada 13 Mac 2010.

Thursday, December 6, 2012

Oh My Big Book...

Minggu lepas aku mendapat tugasan bagi subjek Bahasa Inggeris Komunikasi...Nk tau kne wt pe..Haha kne wat Big Book...memula 2 mmg xphm pe big book nie..bila pensyarah da bgtau rupanya kne adapt mana2 buku cerita then buat buku besar...

memula 2 rsa cm xsrnk jk, tp bila pk2 blik mcm srnk jk cz aku dpt wt pe yg aku nk...Mcm2 idea yg aku dpt nk wt big book nie...srnk sgt2...heheh aku pn cri 1 buku cerita yg manrik gmbarnya dan msti sesuai ngn student yg aku nk ajar...

seminggu gk aku kjekn big book 2 ngn mmber kesayangan aku...thanks to My Fren Nur Hamizah sbb sudi luangkn msa ko ngn akk ngn siapkn big book...I like it sgt2 cz idea kita seringkali sama...heheh..korang msti nk tgk hasilnya kan?? sebelum buku 2 di let go ke pensyarah, aku sempat snap dlu one by one page...Kalau xwat cm2 gerenti xde kenangan...Sanggup xtdo smpai pg wt big book 2...Tp hasilnya xnmpk pe2...

Muka Depan Buku Aku...Mmg nmpk bsr ckit sbb guna mounting board

Page Character & page 1

Page 2 & 3..Yg tepi 2 tmpt tnda buku...

Page 4 & 5

page 6 & 7

Page 8 & 9

Page 10 & 11

Page 12 & 13

Moral Story...bhgn yg wjib buat...

belakang kulit dpn...Yg wrna hitam cm rak buku sbb helaian buku yg dlm nie terjuntai ke bawah...

My biodata..Comel kn..Nie hasil kerja Miza..tp yg tmpal sticker bear 2 aku yg wt...

nmpk x pe yg aku 2lis..Cread By Nurul Ain, Miza, Naufal

Page Reflection...Wajib gk wt bg seorang guru mcm aku...

Kulit buku yg belakang

Yg nie page last...Kosong jk kn?? tp da isi sbnrnya..aku letak penulis buku..

So bagi sesapa yg nk wt big book blh r tgk cmne bukunye...sekurangnya ade pnduan cmne nk wt...Buku nie lebih berbentuk 3d sbb gmbo2 dlm nie sumanya aku timbulkan...Kalau korg tgk btl2 Korang akan prsn...

So semoga enjoy...Opppsss lupa plak, buku asal dlm bahasa melayu, aku terajin translate ke bahasa inggeris...Sbnrnya aku xjmpa buku dlm bi yg aku nk...haha...

Monday, August 6, 2012

prelaunchX Invitation

prelaunchX Invitation: You're invited to join prelaunchX

Ingin mencari duit raya ?Jom try nie lak..free jer..Best bley wt side income..None effect at all...)Xrugi pown join coz free jer xpyh byr ape2 pown..Ade bisnes yg best saya ajak kwn2..Xrugi kongsi2 ngan kwn2 nie..))Sign up kt link saya kasi nie...Prelaunchx nie company under forex..Forex tu company matawang dunia n malaysia pown ade jgk forex..Nati 27/8 company nie nk lancarkan prelaunchx tp sape yg nk join lepas pada tarikh tue da kne bayar rm100..Tp skrang sape yg join free jer sampai tarikh tue..lepas tarikh tue forex akan hantar cek kat umah berdasarkan berapa yg awak da dapat dr hari nie smpe la tarikh 27/8/2012 nie...senang jer so cepat join skang b4 kwn2 kne byr rgster rm100..now its free.tkan link http://prelaunchx.com/x/ainurilmi

Wednesday, July 18, 2012

Ceritera Anakku...

بسم الله الرحمن الرحيم

Hari nie genaplah umur Naufal 9 bulan...Ya Allah cptya masa berlalu..Naufal semakin membesar dan semakin pintar...Xtau r kali nie pe plak ragam dan karenah yg dia nk tnjuk kt aku..Hehe tp cmne pn happy sgt bila tgk Naufal membesar dgn normal..Ya Allah jauhkanlah Naufal dr segala musibah, penyakit dan segalanya...

Sukanya sya dk kt seat nie..P.Uda kta bucket...hahah
Sibuk membelek seat dia..Memula nangis gk duk dlm nie..tp bila kete da grk dia pn snyp...


Semalam adalh permulaan hdp baru bg kami sekeluarga sbb dpt ddk kt umah sewa...Sblm nie duk ngn famly...Rsa xbpe selesa sbb xdpt nk berdikari..Ragam naufal bila duk umah bru nie dia agk asing ckit cz suasana baru...Memerlukan masa tk serasi...

Haha nie mkck dia pnyer keje...Tp nmpk handsome n bergaya
Suka tgk gmbo nie..Sbk sgt nk jln pdahal blm blh jln lg.  terserlah kekacakkannya..
Naufal da pndai pe ea skng??? Hehe dia da pndai menyelar...merangkak 2 3 langkah jk pas2 xnk wt dah...da pndai mapah dah...Gigi sebatang pn xtmbuh lg...Tp mkn da xnk mkn bubur...Skng nie pe yg aku mkn suma dia mkn...Cuma dia da krg ckit mkn...2 3 suap jk pas2 bila suap lg dia buang mknn dlm mulut dia...Rsa ssh ati gk bila dia wt cm2...Nyusu mmg kuat...lg2 susu ibu..heheh sntiasa menjilat bibir bila da dpt mnum susu ibu secara direct...Suka sgt bila tgk dia wt cm2...heheh..









Mkin hari tgk Naufal mkin syang...dialah penyembuh hati yg sdg sedih dan sakit...Dia segal2nya bg aku skng nie...Hehe suami da jd no.2 plak skng nie...tp cmne pn suami ttp aku dahulukan klau Naufal xmeragam...

Kuda nie ank mkck aku pnyer...



Naufal suka wt mlut menyembur cmnie...

Muka sedih tkut kne tinggal


 Anyway ckp stakat nie smpai ari nie...Nk msuk kelas plak ..time tk mendidik pelajar2 ku plak...hehe Wassalamm....
 
Related Posts with Thumbnails