Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat.~Khalifah Abdul Malik Bin Marwan~
RSS

ShoutMix chat widget

My Heartbeat

Followers

About Me

My photo
Muar, Johor Darul Takzim, Malaysia
Ahlan Wasahlan Ilaikum...Nama diberi Nurul Ain Binti Ramlan. Berasal dari Negeri Johor. Menetap di Qrts ILP Ledang Muar. Merupakan graduan dari Universiti Darul Iman Malaysia dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Syariah).Sudah berkahwin dengan insan bernama Muhamad Ridhzuan Bin Rosli pada 13 Mac 2010.

Thursday, March 10, 2011

Jom Join Bloglist Blogger Baru !!!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


Hi kawan2 suma...Heheh Ni first time join contest...Sj nk try...Tgk cm srnok jk bila tgk kt blog org len ade award yg mcm2...So sya pn nk try contest nie, lau dpt Alhamdulillah...Contest nie dr blog ahsfantasy24
So?? Korg nk join gk k??? ade syaratnya !!! meh tgk pe dia??

Korg layak menyertai Bloglist Blogger Baru nie sekiranya follower korg kurang dari 300 orang. Cara menyertai nie mudah jk :

1. Buat satu entry di blog kamu yang bertajuk " Jom Join Bloglist Blogger Baru"
2. Masukkan gambar di atas dan linkkan entry nie
3. Lepas siap entry tersebut, jangan lupa tinggalkan link entry kamu di ruangan komen entry ini !


Senangkan ?? pe lagi jom join beramai2...

Aksi kucing yg melucukan...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Aku sje jk 2lis entry nie...nk ilangkan ngantuk sebenarnya...aku da xde klas nk aja...boring gk wt assgmnt yg xsiap2 nie...So aku pn tergerak ati nk post aksi2 kucing yg mmg melucukan...Tgk yeeee kwn2...




kecian kucing nie xbersalah...

Nie yg org kta "Malu-malu Kucing"

Selesanya tido dlm beg kertas nie...



1.5 juta akaun Facebook kena hack!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Facebook sedang menyiasat seorang hacker yang bernama Kirllos kerana disyaki mencuri 1.5 juta akaun Facebook.Demikian kenyataan yang dibuat oleh jurucakap Facebook, Barry Schnitt.
Dia mengatakan, pencurian akaun merupakan bentuk jenayah, apalagi kalau pencuri itu menjualnya ke pihak ketiga.
Kes pencurian akaun tersebut dilaporkan oleh iDefense Labs milik VeriSign, sebuah perniagaan sekuriti internet. VeriSign’s iDefense Labs melaporkan perniagaan data facebooker di sebuah forum di Rusia yang bernama Carder.su. Dalam forum tersebut, si penceroboh yang menggelar dirinya dengan nama Kirllos menjual beberapa pakej bisnes untuk melihat data para ahli network sosial ternama itu.
Contohnya, 1,000 ahli yang mempunyai 10 network friend ke bawah dijual dengan harga 25 dollar AS. Manakala, pakej serupa yang punya lebih dari 10 network friend dijual dengan harga 45 dollar AS.
Rick Howard, Pengarah iDefense, menyatakan bahawa nama akaun yang dijual kebanyakan berasal dari Eropah Timur hingga Amerika Syarikat. Masih menurut Howard, Kirllos mencuri data para facebooker menggunakan teknik phising. Teknik ini membuat para facebooker akan memberikan passwordnya.
Teknik lain ialah dengan melalui malware. Setelah itu, si penceroboh dapat mengambil data peribadi akaun facebooker, seperti nama, alamat, e-mail, dan nombor telepon.
Sebagai maklumat, iDefense mendakwa bahawa Kirllos telah mencuri setidaknya 1.5 juta akaun di Facebook.

Rahsia Kelahiran Bulan Islam

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




Bulan kelahiran saya....heheh




Perhatian : Applikasi Ini Hanya Sekadar Andaian || Mungkin Berbeza Daripada Keadaan Sebenar || Mungkin Berbeza Mengikut Cara Hidup Setiap Orang || Positive Diambil Sebagai Semangat || Negatif Diambil Sebagai Ingatan dan Diperbaiki || Hanya Allah Mengetahui Segalanya || Selamat Mencuba || AhlanWasahlan dari Mirtaziqx Interactive 







Ayahku....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

Pagi nie aku xtau nk cerita pe....Aku nk cerita psl penyakit ayhku bertmbah parah...Ayahku ade skit 3 serangkai...Kencing manis, jantung ngn darah tinggi...Yg pling ketara skali ialah kencing manis dia...

Smalam dia kne check drh ngn air kencing kt klinik Payamas....Ptg smalam aku tnya ngn dia cmne kptsnnya, pe yg dktr ckp?? dia kta doktor srh inject...Korg msti pnh nmpk kn org skit diabetes inject dri sndri...Inject 2 msukkan ubat insulin dlm bdn....Bila ayh ckp cm2 aku rsa sdh sgt2 cz da smpai kne inject sndri...Aku teringat kwn msa aku sklh dlu...Dia pn lakukan perkara yg sma tp dlm usia yg msih muda lg...Skang kwn aku 2 da xbrapa nmpk lg cz skit diabetes dia da thp kritikal...

Ni r pen yg dia gunakan tk inject insulin dlm bdn dia...
jenama pn aku ingt...Jenama Humalog Lily..
Ya Allah, besarnya ujian yg Kau berikan pada keluarga kami...Aku slalu berdoa pada Allah semoga Dia pnjgkan umur ayhku...Aku nk ayhku tgk ank2 dia suma berjaya...Pg td aku tgk dia inject diri dia...Xsanggup nk tgk bila dia kne wt cm2...Ayh pn da xseceria cm dlu lg...Dia da xbyk ckp n xbyk gurau sjak dia tau dr dktr yg dia kemungkinan besar kne pkai inject sndri...

cmnie r aku tgk dia inject kt tgn dia pg td....


Pd semua kawan2 dan seaiapa sj yg bca entry nie, doakan ayh sya cpt smbuh ea??? sya xsnggup tgk dia inject diri sndri cm2...Mmg tujuannya baik, insulin 2 tk kawal gula dlm bdn dia, tp bila da pkai inject nie sya rsa kncing manis dia da xdpt dikawal lg....Saya nk dia kembali ceria spt dlu....

Wednesday, March 9, 2011

Rahsia Tarikh Lahir Anda

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang






Bulan kelahiran saya...heheh







HOPEFULLY U ALL ENJOY WITH THIS....HEHEH...








Jom Join Heartbeat.....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


Selain Nuffnang (time ada BE lah), me dpt gak duit blogging  melalui  Heartbeat!! sblm tu, sila click dulu my HB banner ni...heheh





and yeahhaaa...uolls telah menderma 4 sen kpd me, (tp one click per day lah coz click2 tu based on UV gak, so kalau IP yg sama click byk2 kali pun, dikira one click ajer per day ;)

utk memberi semangat dan bukti kpd uolls betapa Heartbeat ni boleh jd membukit, sila lah skodeng my latest earnings yer...jgn malu2...;) --ni income utk dec-7 mac 2011 (3 bln seminggu)


saper nak bagi duit free2 kan..so far me dh berjaya mengumpul  RM 428.16 tu --me dh cash out 3 kali so far..me request cash out manual ie via email ajer, duit direct masuk dlm akaun maybank me, cepat and hassle free!! tp kalau nak request cek pun boleh jer..me lagi suka direct bank transfer) 2 minggu jer tau prosesnya utk HB bank in duit dlm akaun :) beshh sbb cepat :)


uolls yg dh join HB, MESTI promo2 agar ur frens/readers/followers register bwh u..
bkn ala...free registration ajer pun..bkn kena bayar ke apa pun utk register, then tepek jer banner kat blog masing2..tak kuar duit satu sen pun, tp sebaliknya, akan mula dpt duit bila org click and income masyukkk bila org register lps click ur banner..

gliterati nuffnang? ooo, jgn risau, tak affect pun, not at all, 100% me guarantee!! me dh tanya Nuffnang direct pun!! no worries ok!! Heartbeat bukan competitor Nuffnang pun, sbb HB jual brg2 souvenir, bukan advertising company mcm Nuffnang or innity(pakcik hijau) etc.

uolls yg belum register, ni me copy paste full tutorial, me amik dari blog anje a.k.a mama balqis . tq yer anje--laju income HB anje tau--dh cash out RM160 tu after 2 months :)

so far, those yg dh boleh cash out hasil heartbeat ni ialah anje, miza yusof, cute mum...and there will be more and more -- lagi cepat join, lagi cepat membukit income tu!! Jgn tunggu lama2..

nilah tutorialnya:

mula2 klik banner heartbeat kat blog me ni yer...







2. Klik Icon Hearbeat seperti yang me bulatkan tu


3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat



10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Codeyang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then saveulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


done!!

selamat berheartbeat uolls!! 

jgn kedekut utk u click me i click u, sbb HB memang based on click2 yer--tak de isu fraud click! 
let's say, kalau 100 org click ur HB banner everyday, dh dpt RM4, kalau sebln ---RM4 X 30 days =RM120 kan..tak ke byk tu...., as side income from blogging, other than Nuffnang :) 
free money babe, takkan tak nak :p

note 1 : feel free to ask yer--me akan jwb segala persoalan setakat yg me tahu--mcm duta HB plak ni :p -- kalau uolls perasan, me ada dpt bonus RM10 dlm statement HB mcm me tunjuk kat td (written as "others")--sbb me aktif dok promo2 HB tu...RM10 memang lah ciput, but again, it's free money--me tak kuar air liur or peluh pun, setakat promo2 kat blog entry ajer :p

if u click my HB, let me know kat cbox or ruangan comment, sbb me akan balas ur click tu--4 sen pun kalau ramai yg click, bermakna tu...
Related Posts with Thumbnails