Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat.~Khalifah Abdul Malik Bin Marwan~
RSS

ShoutMix chat widget

My Heartbeat

Followers

About Me

My photo
Muar, Johor Darul Takzim, Malaysia
Ahlan Wasahlan Ilaikum...Nama diberi Nurul Ain Binti Ramlan. Berasal dari Negeri Johor. Menetap di Qrts ILP Ledang Muar. Merupakan graduan dari Universiti Darul Iman Malaysia dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Syariah).Sudah berkahwin dengan insan bernama Muhamad Ridhzuan Bin Rosli pada 13 Mac 2010.

Thursday, August 19, 2010

Kantoi hisap rokok

Ajoi seorang yang pandai berbelanja. Untuk keperluan hari raya dia dah shopping awal-awal utk beli t’shirt polo dan seluar jeans di mall agar raya nanti tak sengkek sgt.
Lepas penat shopping, dia pergi makan kat cafe. Sbg perokok tegar biasalah klu lepas makan mesti nak cari rokok. Dia meraba-raba poketnya , alamak rokok tertinggal kat keta ni, katanya.
Kemudian dia ternampak sebuah boothcart yang ada menjual rokok, apalagi laju jer dia sambar Dunhill 20 dgn lighter. Baru nak menyedut dia dihampiri pak guard.

Security: Maaf encik, di sini dilarang merokok , kan ni kawasan air cond.
Oleh kerana malu, dia cuba membetah pak guard tersebut.
Ajoi : Kalu tak boleh hisap rokok, naper kedai tu ada jual rokok?
Pak guard: Encik, kalau perhatikan di komplek ni, ada juga dijual kondom, tak bermakna boleh ‘ehem’ kat sinikan?
Ajoi: Kantoi ler pulak

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails